Fogg: Vi kommer överleva

feb
13

Fogg

I tisdags nåddes vi av den tråkiga nyheten att operatören Fogg lägger ner sina abonnemang vid årsskiftet. Befintliga kunder kommer istället få ett HP DataPass, men bara på 250 MB per månad och endast giltigt inom Sverige. Den som vill kunna surfa konstnadsfritt utomlands får därmed vända sig till en annan lösning. Men bara för att deras abonnemang försvinner kommer inte Fogg att gå i konkurs. I ett mail berättar en av företagets anställda att de byter riktning men har mycket livskraft kvar.

”Läste artikeln du skrev om Fogg igår och noterade att du undrar hur Fogg ska kunna överleva och vill därför klargöra att vad det handlar om är att vi byter inriktning för företaget.

När Fogg lanserades förra året gällde vår tjänst enbart användare i Sverige och korten distribuerades via vår hemsida. Nu kommer vi att ta vi klivet ut på den globala marknaden och göra vår tjänst tillgänglig för fler med hjälp av olika samarbetspartners. En av dem är Hewlett-Packard. Fogg går därmed från att ha ett smalt erbjudande på en liten marknad, till att ha ett brett erbjudande på en stor marknad.

Att vi kommer att överleva råder det ingen tvivel om. Däremot har vi full förståelse för att en del kunder känner sig besvikna över förändringarna, eftersom Fogg Free och Fogg Premium är två uppskattade tjänster.”

Mer info än så verkar inte Fogg vilja lämna ut just nu, vi får helt enkelt se vad framtiden innebär för deras del.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼