Test av Plantronics Backbeat GO 2

feb
3

Jag har fått den stora äran att testa Backbeat Go 2, trådslösa bluetooth-hörlurar från Plantronics. Backbeat GO 2 är ett riktigt trevlig trådlöst headset för din smartphone eller surfplatta och det är väldigt skönt att slippa ha en sladd kopplad mellan huvudet och fickan. Eftersom du har två knappar för volym, som även används för att byta låt, och en för att spela upp eller pausa musik, samt svara på samtal, kan du kontrollera mycket utan att ta fram telefonen. En annan trevlig grej är att lurarna är riktigt snygga och sportiga.

Mycket för pengarna

Det känns som att man får mycket för pengarna när man skaffar ett par Backbeat GO 2. De låter bra, sitter hyfsat bekvämt, har som sagt många funktioner i fjärrkontrollen och i vissa utgåvor får man även med en liten väska där man kan förvara lurarna. Du kan även ladda dem direkt i väskan och då hålla koll på batterinivån. Du kopplar in lurarna med en USB-kontakt. I väskans botten finns en USB-port dit du kopplar laddkabeln. När den är i kan du trycka på batteriikonen på väskans framsida. En diod lyser då i antingen rött eller blått för att visa hur mycket eller lite ström som finns.

Att ladda upp det inbyggda batteriet tar ungefär 2,5 timmar. En laddning räcker för upp till 4-5 timmars lyssnande, standbytiden är upp till tio timmar. Jag tycker att detta är acceptabla tider, för min del behövs inte mer än så. Eftersom laddning sker genom en vanlig USB-kabel (micro till standard) går det att ladda lurarna i vilken dator som helst.

Enkelt att komma igång

Backbeat GO 2 vit

Första gången du startar upp hörlurarna ska de paras ihop med exempelvis din telefon. Detta är både snabbt och enkelt gjort. Du håller in den fyrkantiga knappen på fjärrkontrollen tills du hör ”Power on”. Starta sedan bluetooth i din telefon, så hittar du snart hörlurarna där. Väl hopparade hittar de sedan varandra automatiskt i fortsättningen. Du får även en bekräftelse i örat när du hör ”Connected”, detta hörs varje gång enheterna hittar varandra.

Väl parade är det bara att öppna din favoritmusikspelare och börja lyssna på musik. Du kan pausa och starta musiken med den fyrkantiga knappen på fjärrkontrollen. Volymen ökas eller sänks med en snabb tryckning på plus- och minusknapparna. Håller du in dessa byter du istället låt. Eftersom knapparna har olika form är det enkelt att trycka rätt, trots att man inte ser knapparna när lurarna sitter i örat. Det är en smart lösning som fungerar mycket bra.

Sitter ganska bra

Första gången jag provade mina Backbeat GO 2 satt de inte alls bra i örat. Men eftersom man får med tre par öronproppar i olika storlekar bytte jag till den minsta modellen. Det blev en enorm förbättring. Lurarna stänger effektivt ute nästan allt annat ljud, man måste inte alls ha hög volym för att endast höra musiken. Jag tyckte först att ljudet var en aning platt, men efter att ha aktiverat min telefons equaliser och förstärkt basen en bra bit och vissa diskantfrekvenser något är jag på det hela mycket nöjd med ljudbilden som presenteras i mina öron.

Jag är fortfarande ett större fan av hörlurar som är on-ear än in ear, men Backbeat GO 2 sitter ändå relativt bekvämt. Jag har inte testat några in-earlurar som sitter bättre och de gör inte ont eller skaver i mina öron, trots att jag lyssnat på musik i över en timme i sträck ett par gånger.

Specifikationer

Namn Plantronics Backbeat GO 2
Hörlurstyp In ear
Vikt 14 gram
Trådlösa Ja, bluetooth
Räckvidd Upp till 10 meter
Batteri Upp till 5 timmars användning, 10 timmar standby
Laddningstid 2,5 timmar
Port micro-USB
Fjärrkontroll Ja, start/paus, volym upp/ner, låtbyte
Inbyggd mikrofon Ja
Övrigt Kompatibel med iOS och Android (4.0 eller nyare), väska med laddningsmöjlighet medföljer vissa modeller. Finns i vitt och svart

Sammanfattningsvis

Backbeat GO 2 svart

Jag är glad att jag har fått testa Plantronics Backbeat GO 2, jag är mycket nöjd med dem. För att vara in-earlurar sitter de bekvämt och de är riktigt snygga. De trasslar inte och har många andra bra funktioner. Fjärrkontrollen fungerar mycket bra och låter mig kontrollera volym, byta låt, pausa samt starta musik. Behöver jag svara på ett samtal kan jag även göra det.

Den lilla väskan är både snygg och smart, den ger ett fint mervärde till redan prisvärda lurar. Backbeat GO 2 kostar från ca 650 kronor, ett par hundra till om du vill ha med väskan, och det tycker jag att de är värda. Ljudet är aningen platt om man inte använder en EQ för att förstärka basen. Jag kan inte direkt klaga på batteritid eller laddningstid, det är inte mycket alls jag stör mig på. Betyget blir därför med beröm godkänt.

Betyg

8/10


Tillverkarens webbsida.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼