Det går bra för Netflix just nu

jan
23

Netflix

Filmstreaminggiganten Netflix visar att det kan löna sig att driva en streamingtjänst, företaget redovisar en rejäl vinst. Under det fjärde kvartalet 2013 uppgick vinsten till 46 miljoner dollar, det är en massiv ökning med 500% mot samma period året innan. Detta kan Netflix tacka sina 44 miljoner prenumeranter världen över för. Även om utbudet tyvärr inte är helt komplett i alla genrer har Netflix på kort tid blivit min primära källa för TV-underhållning. Konceptet är genialiskt.

Kan bli billigare för vissa

Nu vill Netflix expandera ännu mer. Ett sätt kan vara att lansera ett billigare abonnemang. Det billigare abonnemanget, som planerar att testas i begränsad skala, har samma utbud, men låter användaren enbart titta från en enhet. Om man alltid tittar via sin dator eller TV så kan detta innebära att man snart kan betala mindre än dagens 79 kronor per månad. Jag gillar den idén.

De egenproducerade serierna House of cards och Orange is the new black har fått stor uppmärksamhet och visar att Netflix är kapabla att producera eget högkvalitativt material. Jag räknar med att ännu fler serier, kanske även filmer, kommer att produceras av Netflix under året.


Källa: Aftonbladet.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼