Firefox OS – snart i en smart-TV nära dig

jan
8

Firefox OS-TV

Mozilla har inlett ett samarbete med Panasonic som innebär att Firefox OS snart kommer att köras i samtliga smart-TV från Panasonic. Firefox OS är ett alternativ till Android, iOS och Windows phone, men ingen av konkurrenterna finns i dagsläget i en smart-TV. Exakt vad detta samarbete kommer innebära för framtida köpare av en smart-TV från Panasonic är svårt att säga, men Mozilla verkar mycket nöjda med avtalet:

”This development aims to deliver more expansive access into smart TVs by leveraging the HTML5 and Web technologies already prevalent on PCs, smartphones and tablets, to offer consumers more personalized and optimized access to Web and broadcasting content and Web services.”

Eftersom en smart-TV till stor del är beroende av de appar som finns så betyder detta att Firefox OS måste få stöd för många av de populära smart-TV-tjänsterna som Netflix, HBO, YouTube, Skype med flera som finns hos andra tillverkare. Förhoppningsvis leder detta till att de telefoner som har Firefox OS också får stöd för dessa tjänster.

Det finns ännu ingen information om när en smart-TV med Firefox går att köpa.


Källa: Mozilla.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼