Wifog: Lösenordsbuggen är fixad

dec
20

Under onsdagen kontaktade jag Wifog efter att ha sett mitt lösenord i klartext när jag loggade in med mitt konto på deras webbsida. De svarade att det var en bugg som skulle fixas på studs. Senare hade jag en konversation med dem på Twitter, detta efter att jag tidigare samma dag postat följande text:

Wifog höll inte riktigt med om att det var så de sa, så jag fick följande svar:

Nu var konversationen igång. Jag förstod inte var jag hade felciterat dem, som det går att läsa i min recension av Wifog skrev de att det var en bugg som var pinsam. Menade de att lösenorden i själva verket var krypterade?

Inlägget var redan publicerat, vilket jag inte var sen att visa:

Men jag ville fortfarande ha svar på om deras lösenord är krypterade eller ej:

Vem sa något om ”ondskefullt syfte”?

 

Även om de aldrig sa det rakt ut så drar jag slutsatsen att Wifog inte krypterar sina användares lösenord. De har löst buggen som gör att man ser vilket lösenord man har när man är inloggad, men de har sannolikt inte börjat kryptera lösenorden för det. Jag hoppas verkligen att de gör detta snart, annars kommer jag ställa mig ganska tveksam till att använda Wifog i dagsläget.


Wifogs twitterkanal.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼