Försäljningssuccé för Playstation 4

nov
18

Playstation 4-kontroll

Sony kan glädjas över att lanseringen av Playstation 4 blev en dundersuccé sett till försäljningssiffrorna. Företagets senaste konsol släpptes i USA och Kanada den 15 november och på mindre än 24 timmar var 1 miljon enheter sålda till förväntansfulla spelnördar. Detta kan jämföras med lanseringen av Playstation 3, där Sony inte lyckades sälja 200 000 enheter under de första två försäljningsveckorna i USA.

Sonys mål är att sälja 3 miljoner Playstation 4 innan årets slut, ett mål som inte verkar särskilt svårt att nå. De skeptiker som menar att konsolmarknaden är död verkar få tänka om, i alla fall i nuläget. Det ska bli väldigt spännande att följa lanseringen av Playstation 4 i fler länder, samt den stundande lanseringen av Xbox One.

Fel på många konsoler?

I takt med att de första användarna fått tag på sina konsoler dyker det även upp uppgifter om att en del enheter inte fungerar ordentligt, eller ens vill starta. En nackdel med att vara först ut med en ny pryl är att det tenderar att finnas en del barnsjukdomar, men det är såklart tråkigt för nyblivna ägare till en Playstation 4 att inse att enheten inte fungerar som den ska. Förhoppningsvis är dessa problem fixade när Playstation 4 lanseras i Sverige.


Källa: IGN.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼