SJ uppgraderar sitt internet och slopar avgiften

nov
11

SJ-tåg

SJ storsatsar på att förbättra internetupplevelsen på sina tåg. Mångmiljonprojektet har resulterat i att samtliga snabbtåg och dubbeldäckare nu har 4G-nät ombord. Detta innebär att det förhoppningsvis blir både snabbare och stabilare att surfa under tågresan. Men du behöver inte oroa dig för att priserna ska höjas, SJ väljer istället att helt slopa avgiften för uppkopplingen ombord.

”Vi gör resan lite enklare. Vi har uppgraderat till 4G ombord och inför gratis Internet ombord. Det har varit ett starkt önskemål från våra resenärer, säger Crister Fritzson, SJs vd.”

Gratis, men inte obegränsat

Från och med nu kan alltså alla resenärer på SJs dubbeldäckare och snabbtåg surfa gratis. Men det rör sig om en begränsad mängd. Varje resenär får tillgång till en surfkvot, kvoten är på 200 MB. Med andra ord är det inte tal om någon generös surf utan kostnad. Om man gör slut på sin pott blir hastigheten begränsad till 0,5 Mbit/s, men man kan ändå fortsätta surfa. En anledning till att SJ inte vill ge bort obegränsad kapacitet sägs vara att uppkopplingen ännu inte är helt stabil överallt, det finns inte tillräckligt med mobilmaster längs med järnvägsnätet i Sverige.


Källa: SJ nyhetsrum.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼