Internet Explorer ska få fler användare med animekaraktär

nov
8

Säg Internet Explorer så har du snabbt framkallat en rysning av obehag hos mig. Nej Microsofts webbläsare har ingen hög status hos mig och många andra, istället är det Chrome och Firefox som dominerar när det kommer till primär webbläsare. Men Microsoft vill ta tillbaka sina tappade marknadsandelar och gör detta genom att lansera animekaraktären Inori Aizawa som bekämpar virus och malware iklädd en tajt och kort Windowsdräkt.

Inori Aizawa

Denna unika marknadsföringskampanj låter kanske som ett skämt, men Inori Aizawa har i skrivande stund 27 999 fans på sin facebooksida och fler tillkommer hela tiden. Där går det bland annat att läsa att hon gillar att surfa på internet, HTML5, karaoke, katter och mintglass, men ogillar malware och internetmobbing. Hon föddes den 16 augusti 1995 och har blodtyp A+. Hon ska även stå bakom detta citat:

”When I was younger, I used to be a clumsy, slow and awkward girl. However, just like the story of ugly duckling, people told me that I have really matured and changed over the years. I feel confident in my abilities now, and I’m eager to show you what I can do.”

För att verkligen förstå hur bad ass Inori är har Microsoft gjort en kortfilm där de visar hur duktig hon är på att bekämpa virus och liknande.


Källa: Creative bloq.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼