Guide: Så beställer du en Nexus 5 från England

nov
6

LG Nexus 5

Om du har byggt upp ett stort sug efter nya Nexus 5 så har du ett antal alternativ om du vill lägga beslag på en sådan. Du kan vänta ett par veckor tills telefonen släpps i Sverige, till ett rekommenderat pris av 4 500 kronor. Du kan även beställa telefonen från någon butik som valt att importera telefonen, detta kostar ungefär 4 000 kronor. Ett tredje alternativ är att beställa en Nexus 5 direkt från Google. Detta kräver en del jobb eftersom telefonen endast säljs i ett par länder den vägen, men det går att komma runt.

Köp en Nexus 5 från England för 3 500 kronor

Om du beställer en Nexus 5 (16 GB) från England kostar telefonen i dagsläget 299 pund, 3 116 kronor. Till detta kommer fraktkostnaden för att få hem telefonen till Sverige, detta går på ungefär 400 kronor. För ungefär 3 500 kronor kan du alltså få hem en alldeles äkta Nexus 5, som dessutom fungerar i alla svenska 4G-nät. För att beställa från England krävs att du kopplar upp dig med en brittisk VPN, registrerar ett nytt Google-konto, skaffar en Borderlinx-adress och sedan beställer till den adressen. Borderlinx skickar sedan vidare din telefon hem till dig. I denna guide visar jag hur du gör för att beställa en Nexus 5 från Storbritannien.

Steg 1: Gör din dator brittisk med VPN

För att lura Google Play att du befinner dig i England krävs att din dator har en brittisk IP-adress. Detta ordnas enklast och säkrast genom att man kopplar upp sig via en VPN-anslutning. jag rekommenderar tjänsten Best UK VPN som är helt kostnadsfri att använda och enkel att komma igång med. Läs deras FAQ så bör du snart vara uppkopplad. När du är igång med din brittiska VPN kan du kontrollera att du har en brittisk IP-adress genom att till exempel besöka whatismyipaddress.com för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Du ska då se information om att du befinner dig i Storbritannien.

Steg 2: Registrera ett nytt Googlekonto

Nu är det dags att registrera ett nytt Google-konto. Detta görs för att Google inte ska förstå att du egentligen bor i Sverige. När du är uppkopplad med VPN öppnar du din webbläsare i inkognitoläge. Tryck Ctrl + Shift + P om du använder Firefox, eller Ctrl + Shift + N om du använder Google Chrome. I det nya fönstret besöker du https://www.google.co.uk/ och trycker på Logga in högst upp till höger. På nästa sida väljer du att skapa ett nytt konto. Se till att du väljer Storbritannien som land för ditt nya konto.

Steg 3: Skaffa en brittisk adress genom Borderlinx

Borderlinx-adress

Efter att ditt Googlekonto har blivit registrerat är det tid att skaffa en brittisk adress som din Nexus 5 ska skickas till. Det finns ett par företag som erbjuder tjänster som dessa, men jag använder alltid Borderlinx. Börja med att registrera dig, det är helt gratis. När ditt konto är skapat och du har loggat in kan du i menyn till höger hitta länken My suite addresses. Tryck på den för att se en amerikansk och en brittisk adress. Det är den brittiska adressen du ska ange när du beställer din telefon.

Steg 4: Besök Google Play och beställ en Nexus 5

Nexus 5 Google Play

Du ska nu ha en Borderlinx-adress och ett brittiskt Googlekonto, äntligen kan du beställa din telefon. Besök därför Google Play och navigera dig till sidan för att beställa en Nexus 5. När du valt färg och storlek på telefonen är det bara att lägga den i varukorgen och sedan gå till kassan. Nu får du lägga till din brittiska Borderlinx-adress och sedan ett betalkort. Du kan använda ditt svenska betalkort.

Google Wallet

Steg 5: Få hem din telefon från Borderlinx

När din beställning är lagd och godkänd kommer din Nexustelefon snart lämna Googles lager och bege sig till Borderlinx. Väl framme kommer du få ett mejl från Borderlinx om att en försändelse väntar på att skickas till dig. Om du inte redan har gjort det får du nu fylla i din svenska adress och välja vilket fraktsätt du vill att din telefon ska ta på sin väg till Sverige. Betala frakten så skickar Borderlinx hem din telefon till dig. Det kostar ungefär 400 kronor att frakta telefonen från England.

Fler steg än så här behövs faktiskt inte, nu ska du snart ha en alldeles egen Nexus 5 i din hand. Det kanske ser ut som många svåra steg första gången du läser detta, men det är inte alls särskilt komplicerat att beställa på detta sätt. Något du dock ska tänka på är att aldrig logga in på ditt brittiska Googlekonto utan att ha en brittisk IP-adress. Om du helt plötsligt loggar in från Sverige kan Google tro att ditt konto är kapat och frysa det. Det kan i sin tur innebära att din order blir avbruten. Har du gjort en beställning på detta sätt? Hör gärna av dig i kommentarerna.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼