Vilka enheter kommer få Android 4.4 Kitkat?

nov
1

Nexusfamiljen

Nu börjar det dyka upp information om vilka telefoner och surfplattor som får eller inte kommer få Android 4.4. Redan i samband med KitKats offentliggörande under gårdagen berättade Google att följande enheter kommer få Android 4.4:

  • Nexus 4
  • Nexus 7 (båda versionerna antar jag)
  • Nexus 10
  • HTC One Google Play edition
  • Samsung Galaxy S4 Google Play edition

Samtliga enheter kommer få en uppdatering inom ett par veckor.

Galaxy Nexus får inte Android KitKat

Tyvärr har Google även gått ut och meddelat att den två år gamla telefonen Galaxy Nexus inte kommer få någon uppgradering. Anledningen till detta ska dels vara att den är äldre än 18 månader, vilket är den tidsperiod Google lovat att uppdatera sina enheter. En annan anledning är att det chip som finns i telefonen inte längre utvecklas, vilket gör det svårt att få till stöd för den nya Androidversionen.

HTC One kommer uppdateras snart

HTC har redan gått ut med information om att deras HTC One kommer få en uppgradering till 4.4 inom 90 dagar. De som har en Google Play-version av telefonen kan räkna med att uppdateringen kommer inom 15 dagar, utvecklarmodellen uppdateras inom en månad. Information om andra modeller från HTC och andra tillverkare kommer säkert så småningom.


Källor: Google blog, Engadget.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Relaterade artiklar

Rekommenderad läsning