Google Nexus 5 äntligen presenterad

okt
31

Nexus 5

Google Nexus 5 är här och den ser precis ut som vi trodde efter alla läckor. Utvecklad tillsammans med LG kommer Nexus 5 laddad med Android 4.4 KitKat och de specifikationer som det ryktats om de senaste dagarna. I den promotionvideo som skapats så framhäver Google kameran i Nexus 5. Exakt vad som gör den så bra är oklart, men den verkar vara bra för att fota bröllopsfester?

”Nexus 5 is precision-built from strong materials, and the intelligently simple design showcases more of what matters to you. It’s the most powerful Nexus phone yet — and it comes in black and white.”

Specifikationer

LG Nexus 5

De läckta specifikationerna jag skrev om nyligen visar sig nu till stor del stämma. Nexus 5 har en 5″ skärm med 1920×1080-upplösning, 2 GB RAM, NFC och 4G. Den har även trådlös laddning, keramiska knappar för ström och volym och kommer i svart eller vitt.

Namn Google Nexus 5
Mått 137,9 x 69,2 x 8,6 mm
Processor Quad-core Snapdragon 800, 2.3 GHz
Skärmstorlek 4.95″
Upplösning 1920×1080 px
RAM 2 GB
Inbyggd lagring 16/32 GB
Minneskort Nej
Batteri 2300 mAh
Bakre kamera 8 MP
Främre kamera 1,3 MP
4G Ja
Övrigt Trådlös laddning, NFC, keramiska knappar Gorilla Glass 3, Android 4.4

Går redan att köpa, i USA

Om du råkar bo i USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Japan eller Korea kan du redan idag köpa Nexus 5 direkt från Google Play, den säljs för endast $349 (ca 2 255 kr) om man väljer 16 GB-versionen. Den kommer inom kort även börja säljas i Indien. När den når oss förväntansfulla i Sverige berättas det såklart inget om.
Uppdaterat: LG meddelar att Nexus 5 kommer till Sverige i mitten av november, tyvärr med ett klart högre pris. Mer information om det finns här.

Så beställer du Nexus 5 till Sverige redan idag

Nexus 5

Den otålige verkar redan nu kunna beställa en Nexus 5 till Sverige, detta genom att besöka https://play.google.com/store/devices med hjälp av en proxytjänst. Jag rekommenderar i sådana fall att du använder en brittisk proxy och beställer från Storbritannien. På så sätt bör du få tag på den internationella versionen av Nexus 5 som har stöd för våra svenska 4G-nät (vilket den amerikanska inte ser ut att klara av). Eftersom du inte kan beställa telefonen direkt till Sverige kan du använda tjänster som Borderlinx som skickar din telefon vidare till dig. Jag använde just Borderlinx för att beställa Nexus One i februari 2010, vilket fungerade väldigt bra.


Källa: Google Blog.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼