Byggsatstelefon från Motorola snart verklighet

okt
31

Project Ara

Varför köpa en färdig telefon när du kan bygga den själv, utifrån de delar du vill ha? Motorola har presenterat Project Ara, en lösning där konsumenten väljer vilka delar hen vill ha och sedan kan sätta ihop sin telefon, lite som om man byggde Lego. Vad vill du ha för kamera, ska telefonen ha ett fysiskt tangentbord, ny processor eller något helt annat? Du bestämmer hur din telefon ska se ut och fungera.

Motorola ska ha jobbat över ett år med det som nu kallas Project Ara. Under tiden de jobbade dök ett liknande koncept upp. Det kallas Phonebloks och fick snabbt stor uppmärksamhet och en rejäl skara fans. Motorola och skaparen av Phonebloks har inlett ett samarbete där Motorola hoppas att Phonebloks fans nu ska hjälpa Project Ara att bli en succé.

Project Ara

En Aratelefon kommer köra Android. Hur Motorola ska kunna skapa kompatibilitet mellan alla moduler återstår att se, det blir även spännande att se hur en Aratelefon kommer att se ut. Om den blir allt för stor och klumpig, eller ser ut som en leksak är det troligt att många väljer bort den. På samma gång är det viktigt att delarna inte lossnar när man inte vill det, samtidigt som de är lätta att byta ut vid behov. Jag kommer hålla ett öga på hur detta utvecklar sig.


Källa: Motorola.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼