Google snart redo att släppa en smartwatch?

okt
29

Google kan vara nästa företag att släppa en smartwatch. Sony och Samsung har redan släppt en eller flera smarta klockor, precis som hypeade i’m watch gjorde för två år sedan, men ingen klocka har ännu slagit igenom stort. Kanske kan Googles klocka bli en större succé?

Smartwatch

Googles smartwatch sägs till stor del baseras på Google Now, en app som visar relevant information för användaren när den är aktuell. Till exempel kan man automatiskt få veta när nästa buss hem går vid slutet av arbetsdagen, vad det är för väder, eller hur långt man har gått förra månaden. Självklart ska klockan vara Androidbaserad.

Det är ingen hemlighet att Google jobbar på Google Glass, men en klocka kommer sannolikt vara både billigare och mer tilltalande för den breda konsumentmassan. Och enligt Wall Street Journal ska Googles klocka vara bättre än konkurrenternas på främst två punkter; användbarhet och batteritid. För vem vill köpa en dyr klocka som måste laddas varje kväll och egentligen inte gör något bättre än den telefon man ändå bär runt på hela dagarna?

Google Now

Google sägs nu vara i full gång att hitta leverantörer i Asien som kan säkerställa att företagets första smarta klocka kan tillverkas och därmed snart finnas ute i hallen. Trots att jag inte riktigt förstått storheten i en smart klocka ännu så är detta strålande nyheter.


Källa: Wall Street Journal.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼