LG Nexus 5 – Bilder, rykten, specifikationer och släppdatum

okt
28

Internet, i alla fall Androidnördarnas del av det, svämmar just nu över av rykten kring kommande Nexustelefon från Google. En hel del läckor har gjort att vi vet mycket om den kommande telefonen, samtidigt som mycket ännu är okänt. Klart är dock att Google samarbetat med LG för att ta fram Nexus 5, precis som med Nexus 4. Klart är även att telefonen kommer att heta just Nexus 5. Enheten har även dykt upp på ett antal bilder, så vi vet redan hur den kommer att se ut, både i svart och i vitt.

LG Nexus 5

Specifikationer

Google Nexus 5 ska ha en skärm på 5″, en fyrkärning Qualcomm Snapdragon 800-processor och 2 GB RAM. Till detta kommer även en kamera på 8 MP, 16 GB inbyggd lagring, NFC och LTE (som ska klara svenska nät) och telefonen kommer självklart laddad med Android 4.4 KitKat. Batteriet sägs vara på 2300 mAh. Nexus 5 ska komma i en helsvart version och en version med vit baksida.

LG Nexus 5

Strömknappen sitter på telefonens högra sida, ganska högt upp. På vänster sida sitter volymknapparna. Hörlursutgången återfinns på ovansidan. I sann Googleanda finns inga fysiska knappar på framsidan, istället är det touchknappar längst ner på skärmen som gäller. Helt rätt beslut enligt mig. Av bilderna att döma har LG lyckats få till en telefon med väldigt små kanter runt skärmen, något som gör att telefonen inte blir överdrivet stor i fickan, trots en skärm på 5″. Den har alltså potential att passa lika bra i byxfickan som i handflatan.

Släppdatum för Nexus 5, första november?

Nu vet vi alltså hur Nexus 5 ser ut, vem som tillverkar den och kanske vilken hårdvara den har. Men när kommer Google presentera den på riktigt och när kan vi tänkas köpa den? Uppgifter rörande detta är ännu osäkra, men rykten säger att Nexus 5 kommer presenteras den 1 november, ett år efter att Nexus 4 blev officiell. Flera rykten menar att telefonen kommer att börja säljas direkt efter presentationen, eller inom ett par dagar. Detta gäller dock sannolikt bara för boende i USA.

Prismässigt sägs Nexus 5 säljas för bara $349 i USA, ett mycket attraktivt pris alltså. Om och när telefonen väl når oss i Sverige är det dock troligt att den kommer kosta runt 4500 kronor, inte lika billigt tyvärr. Räkna inte med att hitta en Nexus 5 i svensk handel före jul, men det är inte alls omöjligt att den går att få tag på tills dess, om inte annat via gråimport.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼