Test av In-Ear-hörlurar från InEarLurar

sep
3

Wallytech In-Ear

För ett par dagar sedan fick jag möjlighet att testa ett par In-Ear-hörlurar från den svenska webbutiken InEarLurar.se. Jag valde de trasselfria lurarna med artikelnummer 10005, dessa säljs för endast 199 kronor, just nu är de dessutom prissänkta till 149 kronor. Eftersom de ska fungera lika bra i en smartphone som en mp3-spelare så har hörlurarna inbyggd mikrofon och en knapp som kan användas för att svara/lägga på ett samtal samt starta och pausa musiken. Men får man verkligen några vettiga hörlurar för under 200 kronor?

Hörlurarna är av märket Wallytech, ett kinesiskt företag som grundades 2009 och tillverkar hörlurar, laddare och andra tillbehör till telefoner. Jag kände inte till företaget sedan tidigare, men en snabb sökning hintar om att deras hörlurar säljs i stora delar av världen. Och jag är faktiskt överraskad när det kommer till vad man får för pengarna. Hörlurarna jag testade är riktigt snygga, jag valde den röda versionen, och de ser ut att kosta bra mycket mer än 200 kronor. De ska vara trasselfria, något jag inte håller med om att de är till 100%, men de är åtminstone lättare att trassla ur än de hörlurar jag vanligtvis använder.

Låter ganska bra för det mesta

Wallytech In-Earlurar

När det kommer till det absolut viktigaste, ljudet, så är även detta över förväntan, i alla fall mestadels. Nu hade jag förvisso inga jätteförväntningar på lurarna, men många gånger lät det faktiskt riktigt bra. De klarar inte av att få till de lägre tonerna, basgången riskerar att till viss del försvinna, men de låtar som inte domineras av bas är ofta ganska behagliga att lyssna på. Tilläggas bör att jag bland annat lyssnat på musik när jag suttit på ett fullproppat pendeltåg av äldre modell, ett scenario där det krävs mycket av ett par hörlurar för att det ska låta bra.

Hörlurarna sitter ganska bra i örat, men ibland känns det som att de ska trilla ur. Efter en stunds användning känner jag dock att de börjar skava mot örat på några ställen, något som ju inte är helt optimalt. Detta verkar dock inte hända varje gång de används och beror sannolikt på hur de sitter.

Det är inte alltid som fjärrkontrollsknappen vill fungera med min HTC One S. Efter lite finurlande tror jag nu att det beror på hur kontakten sitter i hörlursporten. Om den sitter lite för högt eller långt ner så får den inte riktigt kontakt till 100% och då går det till exempel inte att pausa musiken direkt från hörlurarna. Men bara man tänker på detta så är det inget större problem.

Sammanfattningsvis

För att sammanfatta mina åsikter om hörlurarna så kan jag börja med att de dem ett stort plus för utseendet, de är faktiskt riktigt snygga. De är inte helt trasselfria och ljudbilden saknar vissa bastoner, men det är verkligen ett par prisvärda In-Ear-hörlurar som sannolikt ger dig en tillfredsställande ljudupplevelse.


Köp hörlurarna hos InEarLurar.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼