Xbox One försenas, släpps först nästa år

aug
15

Xbox One

Microsofts nästa spelkonsol, Xbox One, drabbas nu av ett nytt, stort bakslag. I ett antal länder, däribland Sverige, kommer konsolen inte att lanseras som planerat i november, istället kommer den släppas först i början av 2014. Detta innebär att Microsoft kommer missa den mycket viktiga julhandeln här och riskerar på så sätt att tappa mot Playstation 4 som ser ut att nå Sverige lagom till jul.

”We understand this will be disappointing news for our fans in the impacted countries, and we are doing everything we can to bring Xbox One to you as soon as possible next year.”

Anledningen till att lanseringen skjuts upp här sägs vara att Microsoft vill kunna möta efterfrågan i de länder där konsolen kommer släppas först. Jag hoppas att det är ökad efterfrågan som är anledningen till detta, men alla ni som har förhandsbokat Xbox One kommer alltså få vänta ett par månader till. Som ett litet plåster på såren har Microsoft lovat att alla som förhandsbokat kommer få ett spel till konsolen utan extra kostnad. En liten tröst kanske.

Xbox One kommer inte kräva Kinect

Xbox One Kinect

Samtidigt som lanseringsförseningen uppdagas väljer Microsoft även att (än en gång) göra en pudel gällande Xbox One och slopar nu kravet på att Kinect måste vara inkopplat för att konsolen ska gå att använda. Microsoft har hela tiden menat att anledningen till detta tvång är att man ska kunna nyttja alla funktioner som Kinect medför, men att man (tvärtemot vad rykten sagt) inte kan använda enhetens kamera för att övervaka eller spionera på sina användare.

Xbox One kommer självklart få klart fler funktioner med Kinect inkopplat, men enligt ett uttalande från en högt uppsatt tjänsteman på Xbox är det alltså inte längre ett krav för att kunna använda konsolen. Helt rätt gjort, enligt mig.


Källor: Xbox, Joystiq.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼