Motorola Moto X äntligen presenterad

aug
4

Motorola Moto X

Efter många månader av rykten har Motorolas nya smartphone, Moto X, äntligen presenterats. Den har fått mycket uppmärksamhet då den sagts vara Motorolas återkomst inom smartphonevärlden, Moto X är företagets första intressanta telefon sedan Googles köp av företaget. Och det finns en del saker som är spännande vad gäller Moto X, men vi i Sverige verkar inte kunna köpa en sådan i någon butik.

Skapa din unika design

I vanliga fall kan man som köpare välja mellan en och tre olika färger när man tittar på en ny telefonmodell. Motorola låter dig välja mellan betydligt fler utseenden när du tittar på en Moto X. Du kan kombinera flera färger och ge din telefon en helt unik look, särskilt om du väljer att trycka en fras på skalets baksida. Vi Nexus One-ägare känner igen möjligheten som gör telefonen mer personlig.

Specifikationer

Sett till hårdvaran är Moto X egentligen inte någon spännande telefon, utan en mobil i mellansegmentet. Det som dock är mycket spännande är telefonens storlek. Trots att den inte är mer än 130 mm hög och 65 mm bred lyckas Motorola få in en skärm på hela 4,7″. Framsidan ska vara till 70% täckt av skärmen, något få konkurrenter klarar av. En skärm på 4,7″ ska också vara den storlek flest konsumenter vill ha, enligt tester som genomförts av Motorola.

Namn Motorola Moto X
Mått 129,3 x 65,3 x 10,4 mm
Processor Dual Core, 1,7 GHz
Skärmstorlek 4,7″
Upplösning 1280×720 px
RAM 2 GB RAM
Inbyggd lagring 16/32 GB
Minneskort Nej
Batteri 2200 mAh
Bakre kamera 10 MP
Främre kamera 2 MP
4G Ja
Övrigt Många valbara utseenden, NFC, Gorilla Galss, Android 4.2.2, Mycket skärm på liten yta

Only in America

Moto X

Men om du nu känner att en Moto X skulle sitta fint kommer du tyvärr få svårt att få tag på en sådan. Motorola lovar att den ska levereras hem till dig inom fyra dagar efter att du valt design och lagt din beställning, när butiken öppnar senare i Augusti, men detta gäller bara om du bor i USA. Du kommer inte kunna beställa den alls om du bor i ett annat. Möjligen via gråimport, men då kommer du sannolikt inte kunna välja utseende själv.

Moto X ska kosta från 199 dollar, ett mycket attraktivt pris. Det kommer antagligen bli en ganska populär telefon, i alla fall om den marknadsförs på rätt sätt. Men någon utmanare till Samsung, Apple och de andra stortillverkarna lär Motorola inte bli än på ett tag.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼