Streama underhållning trådlöst med Chromecast från Google

jul
25

För endast 35 dollar går det att köpa en Chromecast, en liten enhet som du sätter i TVns HDMI-port. Sedan kan du visa filmer och spela upp musik trådlöst från din telefon, tablet eller dator. Google och Netflix har i samarbete utvecklat Chromecast och det är tydligt att de vill utmana Apples Airplay som är en mycket smidigt lösning (för dig som endast har enheter från Apple).

Chromecast

Strömmar via Wifi

Chromecast ansluts till TVn (och kräver då ström från en USB-port), kopplas upp mot ditt Wifi-nätverk och är sedan redo för underhållning. Med till exempel en tablet skickar du sedan information till Chromecast om att exempelvis spela upp en film från Netflix, Youtube eller Google Play. Filmen kommer streamas direkt från nätet, din tablet överför ingen sådan data. Men du kan pausa, spola, ändra volym och liknande med hjälp av plattan.

Du kan styra Chromecast via en smartphone eller tablet med Android, iPad, iPhone, Chrome till Mac eller PC. Just nu verkar den enbart gå att köpa via Best Buy, Amazon och Google Play Store (i USA). Huruvida den kommer till Sverige och till vilket pris vet vi (i vanligt ordning när det gäller något kul från Google) inte just nu.


Källa: Chromecast.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼