Nyheterna i Android 4.3

jul
25

Android 4.3

Under gårdagen presenterades den senaste uppdateringen av Android, den heter 4.3 och har fortfarande namnet Jelly Bean. Detta visar på att det rör sig om en mindre uppdatering, men det finns ändå ett gäng förbättringar och nya funktioner i denna release som redan ska vara på väg till ett antal Nexusenheter. Här är några av de största nyheterna i Android 4.3.

Begränsade profiler

Profiler i Android

Android 4.2 introducerade möjligheten att ha flera konton på samma sufplatta. Om man delar på en platta i en familj kan varje användare logga in med sitt Googlekonto och på så sätt se sina mejl, appar och liknande. I Android 4.3 förbättras denna funktion genom att olika konton kan få tillgång till olika saker i enheten. På så sätt kan man till exempel förhindra att ett barn kommer åt vissa appar, eller se till att dina anställda endast använder sina plattor till jobbrelaterade saker (och inte spel).

Ännu mjukare rendering

I Android 4.3 har Project Butter förbättrats, vilket betyder att Androidupplevelsen blir ännu mjukare än tidigare. Genom att göra operativsystemet snabbare kommer eventuell frustration av seghet förhoppningsvis nu vara ett minne blott.

”We put Android under a microscope, making everything feel fast, fluid, and smooth. With buttery graphics and silky transitions, moving between home screens and switching between apps is effortless, like turning pages in a book.”

Virtuellt surroundljud

Google har tagit hjälp av Fraunhofer, företaget som låg bakom mp3-formatet, för att ge Android virtuellt surroundljud på kompatibla enheter (nya Nexus 7 är en av dem).

Dialern har äntligen fått autocomplete

Androids nya dialer

En liten, men mycket efterlängtad funktion som kommer med Android 4.3 är autocomplete i dialern. Om man ska ringa en kontakt kan man börja skriva namnet på personen med hjälp av T9-tangentbordet. Android listar då möjliga kontakter och det är bara att trycka på rätt namn för att ringa. Snabbt, enkelt, smidigt och väldigt efterlängtat.

Övriga nyheter

Några andra nyheter i Android 4.3:

  • Stöd för Bluetooth Smart (Bluetooth Low-Energy) och Bluetooth AVRCP 1.3
  • OpenGL ES 3.0
  • Stöd för att visa filmer på TV trådlöst (endast kompatibla enheter)
  • Möjlighet att lokalisera telefonen via Wifi, utan att Wifi måste vara på konstant
  • Stöd för fler språk
  • Sektion som visar inaktiverade appar

Vill du läsa mer om nyheterna i Android 4.3 kan du besöka Googles sida om Android.


Källa: Android.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼