Får vi se en ny Nexus 10 snart?

jul
25

Det är inte ovanligt att teknikföretag uppdaterar sina flaggskepp en gång per år. Apple gör det ofta med iPhone och iPad, Samsung med sin Galaxy-serie och Google med sina Nexusenheter. Under gårdagen var det Nexus 7 som kom i version 2, ungefär ett år efter att den första modellen presenterats. I slutet av oktober förra året släpptes Googles större platta, Nexus 10. Den utvecklades i samarbete med Samsung och hade ett mycket attraktivt pris, sett till vilken hårdvara man fick för pengarna. Det har inte riktigt gått ett år sedan Nexus 10 offentliggjordes, men det skulle kunna innebära att vi snart får se en uppföljare.

Nexus 10

Även om Nexus 10 aldrig har sålts i Sverige (förutom via gråimport) har den blivit ganska omtalad här, i alla fall i Androidkretsar (läs Swedroid). Jag har kikat både en och två gånger på den, även om jag aldrig slog till på en. Nu, nästan ett år senare, skulle det vara väldigt kul om Google och Samsung kommer med en andra generationens Nexus 10, där hårdvaran fått sig en liten skjuts framåt, några nya funktioner lagts till och Android självklart uppdaterats till 4.3.

Än så länge är det enbart ett par rykten som säger att Google och Samsung ens jobbar på en nya Nexus 10, men jag tror inte att de är på väg att skrota den plattserien. Får de ut en 10″-platta i fler länder, gärna i version med 4G, kan det bli en mycket vass utmanare till befintliga tablets, något Google självklart har mycket att vinna på. Eftersom det även ökar konkurrensen kan vi konsumenter förhoppningsvis också bli vinnare, då vi har fler valmöjligheter och kanske får lägre priser.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼