Google Play Böcker finns nu äntligen i Sverige

jul
18

Google Play Böcker

Nu har alla e-boksälskare i Sverige möjlighet att köpa sin digitala skönlitteratur via Google Play. Idag har nämligen tjänsten Google Play Böcker lanserats även här, ”bara” två år efter att tjänsten släpptes i USA. Det innebär alltså att alla som har en Androidenhet kan köpa e-böcker och läsa i sin smartphone eller tablet. Böckerna kostar i regel mellan 50 och 150 kronor, även om det går att hitta enstaka böcker för 10-20 kronor. Några böcker går dessutom att ladda ner helt gratis.

Google Play Böcker Google Play e-bok

Böckerna är uppdelade i genrerna Barnböcker, Datorer och internet, Deckare och spänningslitteratur, Ekonomi och investering, Hälsa, kropp och själ, Religion och andlighet, Romantik, Science fiction och fantasy samt Skönlitteratur och utbudet verkar vara ganska bra. Storsäljare som A Game of Thrones och Fifty Shades of Grey finns med, men det verkar inte finnas några böcker på svenska ännu. Håkan Nesser har sju böcker i Google Play, men samtliga är engelska översättningar.

Snart även musik och filmer?

Ryktet går att vi snart även kommer kunna köpa musik och kanske filmer i Google Play, något som vore väldigt trevligt. Ju fler tjänster Google släpper i Sverige, desto bättre kommer Androidplattformen att bli. Ingenting är bekräftat ännu, men vi håller ändå tummarna.


Källa: Google Play.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼