Nu släpps den första telefonen med Firefox OS

jul
1

Nu släpper ZTE världens första telefon som kommer med Firefox OS förinstallerat. Telefonen heter ZTE Open och har minst sagt en ambition om att slå sig in på budgetmarknaden. Med en enkelkärning Snapdragonprocessor på 1 GHz, en skärm på 3,5″ och bara 256 MB RAM är det inte konstigt att ZTE har kunnat hålla ner priset till låga 69 euro, strax under 700 kronor. Man får inte mycket hårdvara att tala om, men det kan bli ett intressant insteg till Mozillas  egna operativsystem.

ZTE Open

Specifikationer

Namn ZTE Open
Mått 114 × 62 × 12,5 mm
Processor Enkelkärning Snapdragon 1,0 GHz
Skärmstorlek 3,5″
Upplösning 320 x 480 px
RAM 256 MB
Inbyggd lagring 512 MB
Minneskort Ja, microSD, max 32 GB
Batteri 1200 mAh
Bakre kamera 3 MP
Främre kamera Nej
4G Nej
Övrigt Världens första telefon med Firefox OS

”ZTE Open – en rätt skaplig deal”

Första landet att få lägga vantarna på en ZTE Open blir Spanien, där telefonen släpps under morgondagen. Den släpps av Vodafone som säljer den för 69 euro. Då ingår dessutom 39 euro att ringa för. En rätt skaplig deal med andra ord.


Källor: ZTE, Engadget.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼