Altavista stängs ner av Yahoo

jul
1

Innan jag hade hört talas om Google var det Altavista som gällde för mig när jag i mellanstadiet kopplade upp mig med pappas 56k-modem för att hitta roliga gif-animationer. Mycket har hänt sedan dess och idag är Google en såpass dominerande sökmotor att vi inte en kallar det för söka, vi googlar. Konkurrenterna har ingen chans mot Google och nu har Yahoo, som äger Altavista sedan 2003, bestämt sig för att dra ur sladden till Altavistas servrar. En väldigt klassisk sökmotor går i graven om en vecka.

Altavistasökning

Den 8 juli är det slutsökt på Altavista, en sökmotor som inte lär användas av någon större grupp internetanvändare i nuläget. Ägaren Yahoo kämpar också för sin överlevnad, så att de gör sig av med ännu mindre tjänster är varken oväntat eller konstigt. Och ärligt talat så kommer tomrummet efter Altavista att vara minimalt, för att inte säga obefintligt. Om du, som jag, vill hinna med en sista sökning innan Altavista läggs ner är det dags att besöka sökmotorn nu.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼