Playstation 4 blir billigare än Xbox One

jun
11

Sony Playstation 4

När många av oss i Sverige låg och sov passade Sony på att visa upp kommande Playstation 4 för världen. Konsolen ser vid första anblicken mycket ut som gamla PS2 och jag blir inte överdrivet lycklig av att se den. Samma sak gäller dock för Xbox One som mest liknar en gammal VHS-spelare. Men det är ju inte utsidan av en konsol som är det viktiga, det är vad den klarar av och även vad den kostar att köpa. Klart är att nästa generations konsoler kommer få lägre introduktionspris än förra gången och att Playstation 4 ser ut att bli den billigare av dem.

En Playstation 4 för 399 euro

Playstation 4

Sony har meddelat att Playstation 4 kommer att kosta 399 euro vid lansering. Det ger en förhoppning om ett svenskt pris runt 4000-4500 kronor, ett ganska vettigt pris för en ny konsol. Den ska släppas lagom till julhandeln. 20 spel är på gång just nu och Sony säger att över 500 utvecklare jobbar på att få ut sina spel till konsolen.

Xbox One kostar 499 euro

Xbox One

Xbox One har fått ett högre pris, 499 euro. Det borde innebära ett lanseringspris mellan 5000-5500 kronor i Sverige. Konsolen ska släppas i 21 länder i november, oklart om Sverige är ett av dem. Vi lär i alla fall kunna lägga vantarna på en Xbone lagom till jul.


Källa: Engadget.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼