iOS 7 får ett uppfräschat utseende

jun
11

iOS 7

Den största uppdateringen sedan iOS 1. Så beskrev Apples VD, Tim Cook, de förändringar som iOS 7 för med sig. Och med tanke på att Apples mobila operativsystem har sett i princip identiskt ut sedan den första versionen är det inte svårt att hålla med honom.

Efter att ha lanserats 2007 har iOS de senaste åren börjat kännas allt mer och mer omodernt och tråkigt, något Apple nu försöker råda bot på. Och döma av det som visats upp har deras designteam lyckats skapa ett operativsystem med en klart modernare och stilrenare känsla där många texturer, 3D-effekter och annat har fått stryka på foten.

iOS 7

Det är svårt att inte tänka på Windows Phone och Androids Holo-tema när man ser iOS 7. Det känns som att Apple har sneglat både en och tre gånger på sina konkurrenter och sedan plockat det bästa från dem. Förutom rena grafiska förändringar för iOS 7 med sig ett par fina nyheter. Till exempel kan man nu äntligen hitta snabbgenvägar för Wifi, bluetooth, GPS och skärmstyrka, något Android har haft ett bra tag nu.

Kommande iOS 7 har även fått förbättrad multitasking, fler notiser på låsskärmen, nya gester, fler kamerafunktioner, nya röster för Siri och mycket annat godis. iOS 7 ska släppas i höst till både iPhone och iOS. Utvecklare kan redan nu ladda ner en specialversion av iOS 7 och därmed hinna uppdatera sina appar till det nya gränssnittet.


Källa: Apple.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼