Apple lanserar streamingtjänsten Itunes Radio

jun
11

En förhandssnackis var att Apple skulle lansera någon form av musikstreamingtjänst under WWDC, detta visade sig också stämma. Den nya tjänsten kallas iTunes Radio och kommer till Mac, PC , iPad, iPhone, iPod touch och Apple TV. I vanlig ordning prisades den av Apple och kallades för deras bästa musikspelare hittills. Något annat hade ju i och för sig varit ganska märkligt att släppa.

Itunes Radio påminner om flera befintliga musikstreamingtjänster och används alltså för att lyssna på musik som man inte äger, helt lagligt. Itunes Radio kommer i en reklamfinansierad gratisversion, de som betalar för Itunes Match slipper dock allt vad reklam heter.

Itunes Radio

Apple har slutit avtal med Warner Music, Sony och Universal för att kunna spela upp deras låtar. Itunes Radio lär sig vad du gillar för musik för att kunna erbjuda dig ny sådan som förhoppningsvis faller dig i smaken. Men om du är sugen på att testa tjänsten måste du tyvärr bosätta dig i USA, den är inte tillgänglig i fler länder i dagsläget. Tjänster som Pandora lär få det svettigt nu, Spotify kan nog andas ut, Itunes Radio är sannolikt ingen Spotifydödare, inte ens i USA.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼