Computex: Två nya HD-tablets från Asus

jun
4

Under årets upplaga av Computex har Asus presenterat många spännande produkter. Två av dem är surfplattorna MeMO Pad HD 7 och MeMO Pad FHD 10, tablets med HD-upplösning. Den första har en skärm på 7″ och den andra har en 10″-skärm.

MeMO Pad HD 7 är Asus version av populära Nexus, som de utvecklat i samarbete med Google. Den ska få ett mycket attraktivt pris runt 1800 kronor men ändå ge användaren en fin Androidupplevelse. MEMO Pad FHD 10 har inte fått någon officiell prisbild ännu, men den lär inte hamna i samma lågpriskategori som sin lillebror.

MeMO Pad HD 7

Asus MeMO Pad HD 7

MeMO Pad HD 7 kommer i flera starka färger, rosa, grön, blå eller vit, och har ganska goda chanser att bli en populär surfplatta. Med ett pris runt 1800 kronor och ändå plats för minneskort och dubbla kameror har den några saker som Nexus 7 saknar. Samtidigt har Nexusserien en fördel i och med sina uppdateringstraditioner.

Namn Asus MeMO Pad HD 7
Mått 120.6 x 196.8 x 10.8mm
Processor Quad Core
Skärmstorlek 7″
Upplösning 1280 x 800 px
RAM 1 GB
Inbyggd lagring 8/16 GB
Minneskort Ja, microSD (max 32 GB)
Batteri Upp till 10 timmar
Bakre kamera 5 MP
Främre kamera 1,2 MP
4G Nej
Övrigt Android 4.0, stereohögtalare, lågt prissatt

MeMO Pad FHD 10

Asus MeMO Pad FHD

Exakt var MeMO Pad FHD 10 kommer försöka slå sig in är mer oklart. Förhoppningsvis har Asus satsat på ett lågt pris även med denna modell, särskilt som att plattan inte direkt sticker ut. Den har en stilren Asus-design och kommer i vitt, rosa eller blått. Prisbilden är okänd i dagsläget, en del hårdvara är oklar, men detta verkar vara vad Asus har stoppat in under plastskalet:

Namn Asus MeMO Pad FHD 10
Mått 264.6 x 182.4 x 9.5mm
Processor Intel Atom Z2560 processor (1,6 GHz)
Skärmstorlek 10″
Upplösning 1920 x 1080 px
RAM 2 GB
Inbyggd lagring 16/32 GB
Minneskort Ja, microSD (max 32 GB)
Batteri Upp till 10 timmar
Bakre kamera 5 MP
Främre kamera 1,2 MP
4G Nej
Övrigt Full HD-upplösning, Android 4.2, ingen plats för SIM-kort

MeMO Pad HD 7 ska börja säljas i juli.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼