Test av tabletfodral från Snugg

maj
25

Snugg

Snugg är ett brittiskt företag som sedan 2010 utvecklar och säljer fodral till populära surfplattor. Om du till exempel har en iPad, Samsung Galaxy Tab eller en Nexustablet är chansen stor att du hittar ett fodral till just din platta. Och ett skydd kan vara bra att ha om man inte vill se sin kära dyrgrip få en krackelerad skärm efter att den mottagit en lite för hård träff av golvet. Ett fodral skyddar såklart inte mot allt, men det ökar förhoppningsvis chansen att surfplattan klarar sig utan skador.

Snugg till Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Snugg

Jag har fått testa ett Snuggfodral till Samsung Galaxy Tab 2 10.1, men fodralen är likvärdiga till samtliga modeller. Det är gjort i svart konstläder och hålls ihop med hjälp av vita stygn. Det är ett ganska stilrent fodral och det känns som att det kan stå emot en hel del stötar och smällar. Locket hålls stängt med hjälp av magneter, en mycket smidig lösning.

Förutom att skydda plattan kan Snugg även fungera som ett stativ, både i högt och lågt läge. Perfekt när man inte vill hålla i plattan, till exempel om man tittar på film. Fodralet blir ett stativ genom att man viker locket bakom plattan och trycker in ena kanten i ett litet fäste. Manövern är den samma oavsett om man vill ha surfplattan lågt eller högt, som på bilden nedan

Snugg stativläge

Det finns fodral som är betydligt nättare än Snugg, med detta känns surfplattan väldigt tjock och lite osmidig att bära runt på, den blir nästan dubbelt så tjock som utan fodralet. Huruvida det är värt den extra platsen plattan tar beror på hur rädd man är om den.

Kvalitetsintrycket är varierande, i ena stunden känns fodralet både välbyggt och som att det håller ganska hög kvalitet, men vissa detaljer verkar inte lika tåliga och skulle nog kunna lossna efter en tids användning. Bra då är att Snugg erbjuder en livstidsgaranti på sina fodral, om än en begränsad sådan. Se bara till att registrera ditt fodral inom 12 månader efter köp, annars gäller inte garantin.

Märkligt handtag

Snugg handtag

Det kan ju vara smart med ett handtag om man ska bära runt på sin surfplatta. Men Snugg har sitt handtag på insidan, vilket innebär att man måste öppna fodralet för att använda det. Handtaget är inte till för att bära runt plattan, utan ska användas när man läser e-böcker. Då menar Snugg att det är ett bekvämt sätt att hålla fast surfplattan. Jag kan inte säga att jag riktigt håller med, det känns mest dumt att göra det.

Avslutande tankar

Fodralet kostar ungefär 300 – 400 kronor och säljs direkt via Snuggs webbsida. Det känns som ett ganska vettigt pris, men bara om du planerar att bära med dig surfplattan mycket. Söker du endast efter ett skydd till skärmen finns det betydligt nättare och smidigare skydd som dessutom är billigare.

Det positiva

  • Snyggt
  • Skyddar mot en hel del stötar
  • Inbyggt stativläge
  • Öppningar för kameran, alla portar och knappar
  • Livstidsgaranti

Det negativa

  • Gör surfplattan väldigt tjock
  • Kvalitén känns inte helt hundra
  • Märkligt handtag på fodralets insida

Betyg

7/10


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼