Test av RSS-läsaren The Old Reader

maj
22

The Old Reader

Den 1 juli är en sorgens dag för många RSS-älskare, då lägger Google ner sin mycket populära tjänst Google Reader. Mycket oväntat och som ett slag i ansiktet har detta lett till att många i mer eller mindre panik insett att den naturliga tjänsten för att hålla koll på RSS-flöden är på väg bort, var ska man nu vända sig för att stilla nyhetsbehovet? Jag har testat utmanaren The Old Reader som utgått från den ursprungliga versionen av Google Reader och skapat en läsare som påminner mycket om Googles.

Du känner igen dig

Har du använt Google Reader kommer du känna igen dig i The Old Reader. Färgerna är lite annorlunda och loggan en annan, men funktionsmässigt är det en likvärdig tjänst. Det känns tryggt och det tar inte lång stund att vänja sig vid The Old Readers upplägg och funktioner. Detta gör att övergången blir väldigt smidig. Den kan dessutom svenska, vilket är ett litet plus i kanten.

”Vi saknade den ursprungliga versionen av Google Reader, så vi utvecklade The Old Reader bara för oss och våra vänner. Det blev bra, så vi bestämde oss för att dela med oss.”

Importera från Google Reader

The Old Reader screenshot

Du kan utan större problem importera dina RSS-prenumerationer från Google Reader till The Old Reader. Det tar bara ett par minuter och måste såklart bara göras en gång. Du skapar ett konto hos The Old Reader helt gratis, du kan logga in med ditt Googlekonto, Facebookkonto eller skapa ett nytt för The Old Reader. Väl inloggad och med prenumerationerna på plats är det bara att börja läsa.

Det finns i dagsläget inga mobilappar till The Old Reader, det är lite synd. Sidan är dock responsive och därmed hyfsat mobilanpassad. Det fungerar alltså att använda The Old Reader i sin smartphone eller surfplatta, om än inte lika smidigt som en app skulle kunna fixa det. Appar är lyckligtvis under utveckling och kommer förhoppningsvis ganska snart.

Avslutande tankar

Det finns flera möjliga ersättare till Google Reader och vilken som passar bäst för just dig är svårt att säga. Klart är dock att The Old Reader är en värdig ersättare för mig, den är enkel att komma igång med, har de flesta funktioner jag eftersöker och ett gränssnitt som känns igen. Den är helt kostnadsfri och jag rekommenderar varmt att du ger den en chans. Det känns som att utvecklarna kommer jobba på och komma med nya funktioner, appar och annat spännande inom en snar framtid, allt för att göra The Old Reader till den nya RSS-läsaren.


Testa The Old Reader.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼