Google väntas lansera musiktjänst ikväll

maj
15

Ikväll drar årets upplaga av Google I/O äntligen igång. Spekulationerna och ryktena om vad som komma skall florerar för fullt just nu och det är svårt att veta vad som är troligt och vad som bara är lösa rykten. Något det dock skrivs väldigt mycket om idag är en beryktad streamingtjänst som Google väntas lansera redan ikväll. Den kallas för en Spotify-utmanare och är alltså Googles musikstreamingtjänst. Den väntas bygga på Google Music men få namnet Google Play och Google ska ha avtal med skivbolag som Universal Music Group och Sony Music Entertainment

Google Music

Streamingtjänsten sägs inte finnas i någon kostnadsfri version, istället är det månadsavgifter som gäller. Hur mycket det kan kosta är inte klart, men sannolikt 9-10 dollar per månad. Förutsatt att denna tjänst lanseras så lär den vara begränsad till USA inledningsvis. Om och när den kan komma att hitta till Sverige finns det i vanlig ordning inga uppgifter om alls.


Källa: The Verge.

Skribent: Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna recenserar all sorts elektronik. Har många fler hörlurar och högtalare hemma än vad han någonsin kan tänkas behöva.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Relaterade artiklar

Rekommenderad läsning