Google Maps får nytt utseende

maj
15

Världens kanske mest populära karttjänst, Google Maps, får nytt utseende och funktioner. Under årets upplaga av I/O var detta en av många nyheter som presenterades. Nya Maps har kartor vars information delvis anpassas efter användaren och ju mer man söker, desto bättre blir anpassningen, Maps lär sig alltså.

Google Maps

Gränssnittet har fått sig en stor förändring, borta är i princip allt som inte är karta. Den enda som finns ovanpå den är en sökruta. Men när man skriver in något i den öppnar sig möjligheterna, precis som tidigare kan du nu få information om en plats, vägbeskrivningar, Street View, Foton med mera. Det är ett mycket renare och enklare utseende som lanseras, något som säkerligen kommer ena Maps på datorer, surfplattor och i telefoner.

Utrullningen av nya utseendet har redan börjat och kommer att ske i omgångar. Vill du ha chans att testa nya Maps redan nu kan du be om en invite från Google.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼