Projektor förhindrar olyckor i Australien

maj
10

En vägtunnel i Sydney, Australien har råkat ut för flera olyckor där lastbilschaufförer ignorerat varningar och stoppsignaler och kraschat rakt in i tunnelmynningen. Förarna har helt enkelt missat att deras lastbilar varit för höga för tunneln. Men för att undvika fler olyckor och potentiella dödsfall har myndigheterna tagit hjälp av en projektor och vatten för att få till en stoppsignal som är mer eller mindre omöjlig att missa.

Det är en väldigt innovativ lösning och sannolikt en väldigt effektiv sådan, men det känns som att den sista varningen borde ha kommit lite tidigare. Nu måste lastbilsföraren tvärnita för att inte braka rakt i i tunneln i alla fall, vilket kan leda till en olycka ändå. Dock är det en bra början.


Skribent: Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna recenserar all sorts elektronik. Har många fler hörlurar och högtalare hemma än vad han någonsin kan tänkas behöva.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar