Betalkanaler på YouTube är nu verklighet

maj
10

YouTube har släppt en ny funktion som innebär att kanaler kan börja ta betalt för att besökare ska kunna titta på deras videor. Betalkanalerna testas just nu men är i dagsläget inte tillgängliga för oss i Sverige. När funktionen släpps på allvar kommer man bli tvungen att betala från $0.99 i månaden för att få tillgång till en betalkanal, väljer man att betala för ett helt år blir avgiften ofta lägre per månad.

”Today, there are more than 1 million channels generating revenue on YouTube, and one of the most frequent requests we hear from these creators behind them is for more flexibility in monetizing and distributing content. We’ve been working on that and wanted to fill you in on what to expect.”

YouTubes betalkanaler

En användare kan alltid titta gratis i 14 dagar för att se om kanalen verkar vara värd att betala för. Det går att göra visa filmer tillgängliga för alla och en del endast för dem som betalar. Risken är stor att vissa kanaler kommer sätta för högt pris och tappa en stor del av sina tittare, andra kommer säkert tjäna bra med pengar på denna lösning. För oss som gillar att slötitta på YouTube kommer detta säkert innebära att vi går miste om en del filmer, men jag hoppas att detta inte är ett första steg mot att göra YouTube till en videosida där man i princip måste betala så fort man vill titta på en video.


Källa: YouTube blog.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼