Nästa version av iOS sägs få ny design

maj
2

Flera rykten säger nu att Apple planerar att göra stora förändringar i och med nästa version av iOS. Förändringarna sägs vara designrelaterade och bjuda på mycket nytt. Detta är efterlängtade nyheter för många, iOS har ändå sett mer eller mindre likadant ut sedan den första versionen släpptes sommaren 2007.

Sex år efter lansering känns iOS designmässigt som en ganska trött och omodern mjukvara med lite väl många fejktexturer och 3D-effekter. Men nu sägs det att Apples designers har tittat både en och två gånger på Microsofts plattform Windows Phone och tagit en hel del inspiration från dess platta utseende.

iOS appintroduktion

”Det är dags att plocka bort läderinmitationerna, metallfinishen och skuggorna som länge har identifierat iOS”

Förutsatt att dessa rykten stämmer kan vi räkna med att snart få se hur iOS 7 (eller vad det nu kommer att heta) ser ut och hur mycket inspiration Apple har fått från sina konkurrenter. Det hela låter väldigt spännande och kan nog ge iPhone en ny wow-faktor. Det är dags att plocka bort läderinmitationerna, metallfinishen och skuggorna som länge har identifierat iOS. Om det dessutom introduceras möjligheten till teman (ungefär som Windows Phone med sina färger) eller liknande blir det enklare att göra sin iOS-enhet personlig. Eftersom iPhone är så otroligt mainstream idag finns det annars risk att en del användare rör sig bort från iOS då de inte vill vara som alla andra.

I vanlig ordning bär det tilläggas att detta endast är rykten. Det finns inga bilder eller officiella uttalanden som stödjer detta, men det känns ändå som att det är dags för förnyelse av iOS. Den 10-14 juni går årets upplaga av WWDC (Apple Worldwide Developers Conference) av stapeln. Då väntas Apple visa upp iOS 7 med den nya designen. Det ska bli oerhört intressant att följa Apple under året för att se om de har några ess i skjortärmen 2013, eller om alla kort redan är utspelade.


Källor: The Verge, SvD blogg.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼