Facebook lanserar Androidhemskärmen Home

apr
6

Facebook Home

Facebook ger sig in i smartphonebranschen rejält genom att introducera sitt hemskärmsalternativ till Android. Appen kallas för Facebook Home och gör att ditt Facebookflöde blir rejält integrerat med allt du gör i din telefon. Enligt Mark Zuckerberg har de jobbat enligt konceptet ”People first, not apps” och han menar att användare inte vill kommunicera med appar utan med människor.

Facebook Home visar upp bilder och statusuppdateringar direkt på hemskärmen. Det ska också vara enkelt att se och svara på meddelanden. Den som väljer att använda Facebook hemskärm kan dessutom enkelt konversera med vänner även om man är inne i en app.

Facebook Home släpps till ett antal enheter den 12 april och kommer få utökat stöd i framtiden. En tabletversion är under utveckling och Facebook menar att Home kommer att få uppdateringar varje månad. Appen kommer att kunna hämtas kostnadsfritt från Google Play.

Släpper telefon tillsammans med HTC

HTC First

Rykten om en Facebooktelefon har florerat i flera år och nu har en sådan sett dagens ljus. Precis som många trott är det i samarbete med HTC, men även den amerikanska operatören AT&T, som Facebooks telefon HTC First snart lanseras i USA. Telefonen ska ha ett mycket attraktivt pris på $99 men har ändå en HD-skärm på 4,3″, en dubbelkärnig processor, 1 GB RAM och 4G. Om och när telefonen kan komma att släppas i Sverige och till vilket pris är okänt.


Källor: Mashable, HTC.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼