En presentation av Samsung Galaxy S4

mar
15

Samsung Galaxy S4

Vid midnatt svensk tid öppnade Samsung sin hemliga låda och presenterade sin nya flaggskeppstelefon. Precis som väntat har den fått namnet Galaxy S4 och den är väldigt lik den storsäljande föregångaren Galaxy S III. Men s4 är lite snabbare, lite nyare och har några nya funktioner som Samsungs utvecklare har skapat. De känns inte direkt revolutionerande, men ett par av dem är unika för Galaxy S4 (åtminstone i dagsläget).

Specifikationer

Vi börjar med det som många anser vara det viktigaste, telefonens specifikationer. Ni som läst de många rykten som spridits har antagligen redan koll på hårdvaran, men här kommer den i alla fall.

Namn Samsung Galaxy S4
Mått 136,6 x 69,8 x 7,9 mm
Processor Quad-Core Snapdragon 1.9 GHz
Skärmstorlek 5″
Upplösning 1920 x 1080 px
RAM 2 GB
Inbyggd lagring 16/32/64 GB
Minneskort Ja, microSD (max 64 GB)
Batteri 2600 mAh
Bakre kamera 13 MP
Främre kamera 2 MP
4G Ja
Övrigt NFC, Samsung Smart Scroll, Samsung Smart Pause, Air Gesture, Air View, Android 4.2.2, MHL, IR

Det Samsung lastar in under skalet i Galaxy S4 är helt okej, men inget omvälvande. Prestandastriden verkar ha lugnat ner sig något och allt handlar inte längre om att ha den fetaste hårdvaran. En del av er har kanske hört att S4 ska ha en åttakränig Enyxosprocessor och det stämmer, men inte för oss i Sverige. Eftersom att modellen vi kan köpa kommer med 4G var Samsung tvungna att byta ut processorn mot en Snapdragon 600, då deras egna inte har stöd för LTE. Lite tråkigt kanske, men en fyrkärnig Snapdragon på 1,9 GHz är nog mer än nog för de allra flesta.

Skrolla på webben eller pausa filmen med ögonen

Samsung Galaxy S4

Istället för att pumpa in revolutionerande hårdvara har Samsung satsat på att ge Galaxy S4 funktioner som konkurrenternas modeller saknar. En intressant nyhet är Samsung Smart Scroll, en funktion som ska låta användaren skrolla med ögonen. Det låter som något som antingen är väldigt smart eller bara opraktiskt. Samsung säger detta om funktionen:

”Samsung Smart Scroll allows you to scroll the browser or emails up and down without touching the screen. It recognizes your face looking at the screen and movement of your wrist and then scroll the pages up or down accordingly.”

Vidare har de släppt en funktion som kallas Samsung Smart Pause. Den håller koll på om du tittar på skärmen eller ej. Om du spelar upp en film och tittar bort från skärmen så pausas filmen automatiskt tills du börjar titta igen. Även om jag ser tillfällen då detta kan vara smart så känns det inte jättehäftigt.


Källa: Samsung mobile press.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se