MWC: Asus Fonepad är en gigantisk telefon

feb
26

Asus Fonepad

Det är kul att se hur Asus vågar tänka utanför den berömda lådan ibland och släpper enheter som konkurrenterna inte verkar ha kommit på eller vågar ta efter. De släppte sin tablet Slider med inbyggt tangentbord, PadFone och nu släpper de Fonepad. När Padfone är en telefon som kan dockas i en tablet är Fonepad istället en 7″ stor surfplatta som även fungerar som en telefon. Detta är inte en helt unik och ny idé, men Asus är nog det första företaget som marknadsför en enhet i denna storleken som en telefon med tabletfunktioner och inte tvärtom.

Asus Fonepad

Specifikationer

Om du är ute efter en enhet med den allra senaste hårdvaran ska du nog leta vidare, Fonepad är snarare en surfplatta/telefon i mellansegmentet. Den drivs ovanligt nog av en enkelkärning Intelprocessor, har 1 GB RAM, 16 GB lagring och inget stöd för 4G.

Namn Asus Fonepad
Mått 196,4 x 120,1 x 10,4 mm
Processor Intel Atom Z2420, 1.2GHz
Skärmstorlek 7″
Upplösning 1280 x 800 px
RAM 1 GB
Inbyggd lagring 16 GB
Minneskort Ja, microSD, max 32 GB
Batteri 4270mAh
Bakre kamera 3 MP (endast på vissa modeller)
Främre kamera 1,2 MP
4G Nej
Övrigt Surfplatta och telefon i ett, grå eller guldfärgad, Android 4.1

För att förklara hur de tänkte när de utvecklade Fonepad och vad den är tänkt att användas till, har Asus producerat en video där ett antal medarbetare berättar. Det är inte världens mest säljande klipp, men det är ganska intressant att titta på ändå.

Asus Fonepad ska släppas i mars och kosta €219 (för modellen utan bakre kamera), detta meddelar Asus Sverige.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼