MWC: Galaxy Note 8.0, ny Samsungtablet

feb
25

Samsung var bland de första att presentera en het nyhet under årets upplaga av Mobile World Congress (MWC). Även om de valt att inte visa upp uppföljaren till hyperpopulära Galaxy S III så fick i alla fall en ny tablet sin officiella presentation i söndags. Det rör sig om Samsung Galaxy Note 8.0, den surfplatta som läckt ut på bild för ett antal veckor sedan. Vill du kan du använda Note 8 som en telefon, vilket på så sätt skulle kunna göra den till världens största smartphone.

Samsung Galaxy Note 8.0

Galaxy Note 8.0 har lånat sin design från Galaxy S III och Galaxy Note II. Den kommer med Android 4.1.2 och Samsungs skal TouchWhiz. Har du använt en Samsungtelefon lär du känna igen dig i gränssnittet. Men det verkar som att Samsung kanske har sneglat lite väl mycket på sina telefoner, istället för att utrusta Note 8.0 med touchknappar har den tre fysiska knappar på nedre kortsidan, under skärmen. Inte helt smidigt när plattan är i landskapsläge med andra ord.

Specifikationer

Detta är vad du bjuds på om du köper en Galaxy Note 8.0. Den kommer i en version med och en version utan 3G.

Namn Samsung Galaxy Note 8.0
Mått 210,8 x 135,9 mm
Processor Quad-Core Exynos A9, 1,6 GHz
Skärmstorlek 8″
Upplösning 1280 x 800 px
RAM 2 GB
Inbyggd lagring 16/32 GB
Minneskort Ja, microSD, max 64 GB
Batteri 4,600mAh
Bakre kamera 5 MP
Främre kamera 1,3 MP
4G Nej
Övrigt S Pen, Telefonfunktion, Android 4.1, finns i version med 3G

En surfplatta med en penna

Galaxy Note 8.0

Eftersom denna lilla surfplatta har fått namnet Note vet alla vi som är lite bevandrade att den kommer med en penna, självklart Samsungs S Pen. Med hjälp av pennan menar Samsung att det är enkelt att anteckna, rita, arbeta och på annat sätt använda Note 8.0. Pennan kan till och med användas till att trycka på de kapacitiva knapparna. Det låter kanske basalt men har faktiskt inte varit möjligt på äldre modeller.

8″ är en storlek som gör plattan smidig att ta med sig, men samtidigt tillräckligt stor för det mesta man vill använda den till. Vi ser fram emot när den lanseras i Sverige under årets andra kvartal.


Källa: Samsung Press.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼