Vi räknar med nya konsoler i år

feb
8

2005 såg Xbox 360 världens ljus, Playstation 3 släpptes 2006. Det har alltså gått lång tid sedan den nuvarande konsolgenerationen släpptes, vilket betyder att det är dags för ett generationsskifte nu. Flera av oss hade nog hoppats få se Xbox 720 och Playstation 4 redan under 2011 eller 2012, men så blev det alltså inte. Nu pekar dock det mesta på att dessa kommer att lanseras 2013.

Xbox och Playstation

När Playstation 3 släpptes var det en enormt dyr och prestandamässigt fullpackad konsol som gav möjlighet till riktigt snygga spel. den kom med bluray och kostade vid lansering i Sverige ungefär 6000 kronor, en massiv hög med pengar för en spelkonsol. Sannolikt kommer nästa Playstation och Xbox kosta ungefär lika mycket, i all fall vid lansering. Vad som döljer sig under huven på dem är inte officiellt (såklart), men rykten säger att de kommer ha snarlik hårdvara, i alla fall till viss del.

Sony teasar något

Denna film publicerades på Sonys officiella Playstationkanal på YouTube och nog är det nästa Playstationkonsol som hintas fram? Det kan såklart vara något annat, men jag (och många andra) väljer att tolka detta som att Playstation 4 släpps i år. Troligtvis kommer konsolen finnas tillgänglig i butiker lagom till julhandeln.

Även om Microsoft inte har hintat om att nästa Xbox kommer detta år så säger magkänslan att så är fallet. Om de inte släpper sin konsol ungefär när Sonys lanseras är risken stor att de tappar marknadsandelar rejält. 2013 är året då vi äntligen lär få se nya konsoler på marknaden.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se