Asus släpper budgetplattan MeMO Pad

jan
14

För ganska exakt ett år sedan hörde vi talas om Asus tablet MeMo som utvecklades i samarbete med Nvidia och bara skulle kosta runt 250 dollar. Detta lät nästan för bra för att vara sant, särskilt som plattan skulle komma med det då heta chippet Tegra 3. Så gick tiden och MeMo släpptes aldrig. Istället gick ryktena att Google fått upp ögonen för plattan och nu ville släppa den som en Nexustablet.

MeMo blev således till Googles surfplatta Nexus 7 och vi trodde nog inte att Asus skulle släppa en egen tablet i samma prisklass. Men när det nu gått ett år sedan MeMo visades upp överraskar Asus oss och släpper sin egna budgetplatta. Den kallas MeMO Pad.

Asus MeMo Pad

Liknar Nexus 7

Det märks att Asus har varit med och utvecklat Nexus 7, MeMO Pad liknar i mångt och mycket den plattan, något som man inte kan klaga på. Men MeMO Pad är faktiskt inte lika kraftigt utrustad som Nexus 7 på hårdvarusidan, något som är lite trist. Å andra sidan har den en prislapp runt 149 dollar, något som gör den extremt konkurrenskraftig prismässigt.

Specifikationer

Namn Asus MeMO Pad
Mått 196,2 x 119,2 x 11,2 mm
Processor 1 GHz
Skärmstorlek 7″
Upplösning 1024 x 600 px
RAM 1 GB
Inbyggd lagring 8/16 GB
Minneskort Ja, microSD, max 32 GB
Batteri 4270mAh
Bakre kamera Nej
Främre kamera 1 MP
4G Nej
Övrigt 5 GB molnlagring, Android 4.1, microUSB

Asus MeMo Pad

Om du inte behöver en dundersnabb processor, avancerad GPU eller 3G/4G så kan nog MeMO Pad vara ett intressant alternativ om du söker en billig tablet. Den ska börja säljas redan i januari men om och när den kan hitta till Sverige återstår att se. Jag skulle personligen hellre köpa mig en Nexus 7, den må vara lite dyrare men den kan nog vara värd varenda krona.


Källa: Asus.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se