CES: Snygga, vattentäta Sony Xperia Z presenterad

jan
8

Sony Xperia Z

Jag måste erkänna att nyheten om att Sony skulle släppa ännu en Xperiatelefon inte gjorde mig överdrivet förväntansfull. Det var länge sedan jag blev överraskad av Sonys smartphones, de är ofta stilrena och har bra kameror, men de känns ganska tråkiga. Jag trodda att nya Xperia Z skulle vara en telefon i mängden, men den verkar faktiskt vara en väldigt spännande modell.

Stor, snygg, snabb och vattentät

Xperia Z är en stor telefon, den har en skärm på 5″. Även om det känns lite väl stort för min smak så verkar Sony ha dragit en riktig fullpott gällande designen. Det kanske inte är det smartaste att ha en massa glas i skalet, men det är riktigt, riktigt snyggt. Hårdvarumässigt ser den ut att kunna ge användaren en mjuk och fin upplevelse, Sony håller jämna steg med konkurrenternas modeller, i alla fall i nuläget. Och de fortsätter att lansera telefoner som är damm- och vattentåliga. Xperia Z ska klara att vara en meter under vattnet i 30 minuter. För min del räcker det att telefonen tål regn, men den ska alltså överleva betydligt tuffare test än så.

Specifikationer

Namn Sony Xperia Z
Mått 139 x 71 x 7,9 mm
Processor Snapdragon S4 Quad-core 1,5 GHz
Skärmstorlek 5″
Upplösning 1080 x 1920 px
RAM 2 GB
Inbyggd lagring 16 GB
Minneskort Ja, microSD, max 32 GB
Batteri 2330 mAh, ej borttagbart
Bakre kamera 13 MP, LED-blixt
Främre kamera 2,2 MP
4G Ja
Övrigt Vattentät, dammtålig, MHL, NFC, One Touch, HDR-video

Enligt Sony ska Xperia Z lanseras under första kvartalet i år. Vi räknar med att den blir dyr, runt 5500 kronor vid lansering, men det skulle den faktiskt kunna vara värd.


Källa: Sony Mobile press.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼