CES: Project Shield är en bärbar spelkonsol med Android

jan
8

Nvidia Project Shield

Om det var någon spelkonsol vi hade hoppats få se så var det nästa generations Xbox eller Playstation. Detta liknar Xbox handkontroll ganska mycket, men det är Nvidias bärbara spelkonsol Project Shield. Shield kör Android och kan därför utan problem spela alla spel som Google Play har att erbjuda. Självklart drivs den av Nvidias kommande chip Tegra 4, som på förhand verkar sopa banan med nuvarande mobil-CPUer.

Den inbyggda skärmen är på 5″ och har en 720 HD-upplösning. Eftersom den alltså kör Android och har Google Play kan man även använda den för att streama film och serier via Netflix och liknande appar, eller surfa, om man nu vill det. Men den klarar också att visa film i 4k-upplösning. Och det är inte allt.

Kan även spela PC-spel

Nvidia Project Shield

Om skärmen känns i minsta laget kan Shield visa upp innehållet på en extern skärm. Och eftersom sladdar är så 2012 kan den göra detta trådlöst. Om du har en kompatibel TV kan du alltså titta på 4k-film eller spela spel på stor skärm via Nvidia Shield utan att behöva koppla in en HDMI-kabel.

Det ska även vara möjligt att spela Windowsbaserade spel på Project Shield. Detaljerna kring hur detta går till är ännu inte riktigt klara, så vi ber att få återkomma med mer information. Säkert är dock att detta känns om en riktigt häftig konsol och skapar det där irriterande ha-begäret som ofta lämnar ett stort hål i plånboken.


Källa: Nvidia.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼