CES: Nvidia Tegra 4 presenterat

jan
7

Så är årets upplaga av CES igång och redan strömmar det in intressanta nyheter. Nvidia är tidigt ute med att visa upp en mängd godsaker, allra hetast känns version 4 av deras populära processor Tegra. Tegra 4 väntas hamna i smartphones och tablets från en mängd tillverkare och denna version har fått nya funktioner och rejäla prestandaförbättringar. Äntligen har chippet stöd för 4G/LTE och prestandamässigt är Tegra 4 det snabbaste chipet på marknaden, enligt Nvidia.

Nvidia Tegra 4

Den fyrkärniga processorn (fem om man räknar in den kärna som används vid viloläge) har utrustats med hela 72 GPU-kärnor, dessa ska kunna krama ur sex gånger mer kraft än de som återfinns i Tegra 3. Detta innebär att bland annat att enheten kan rendera HDR-foton betydligt snabbare än tidigare, men såklart även att det mesta flyter på bättre. Att ladda webbsidor ska gå fortare och Tegra 4 klarar av riktigt snygga 3D-spel utan att det laggar.

Vi vet ännu inte vilka enheter som kommer få äran att drivas av Tegra 4, ej heller när processorn lanseras. men vi lär inte behöva vänta så många månader.


Källa: Nvidia.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼