Pappa försökte bota sonens spelberoende med mördare

jan
6

En kinesisk kille spenderade allt för mycket tid framför sin dator, enligt hans föräldrar var han spelberoende. Efter att ha börjat spela i gymnasiet gjorde den nu 23-årige Xiao Feng inte mycket mer än att spela onlinespel på sin dator. För att få stopp på detta bestämde sig hans pappa för att anlita andra spelare för att ideligen mörda sonens spelkaraktär.

World of Warcraft

Det framkommer inte vilket spel Feng spelade, men hans pappa anlitade alltså ett antal personer för att mörda honom i spelet. Han hoppades (på något sätt) att detta skulle leda till att sonen slutade spela och istället började söka jobb. Men Feng verkar inte helt övertygad om att denna metoden är bra, eller att han ens har ett spelberoende.

”I can play or I can not play, it doesn’t bother me. I’m not looking for any job—I want to take some time to find one that suits me.”

Historien förtäljer tyvärr inte om sonen har slutat/trappat ner sitt spelande och om han har hittat ett jobb. Jag vet inte om jag anser att detta är den bästa metoden att stoppa spelberoende, men det är onekligen en väldigt nytänkande sådan.


Källa: Kotaku.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼