Ubuntu presenterar sitt smartphoneoperativsystem

jan
3

Företaget Canonical som står bakom det populära Linuxoperativsystemet Ubuntu presenterade under gårdagen Ubuntu for Phones, ett smartphoneanpassat Ubuntu. Enligt de bilder som släppts går det helt i stil med Ubuntu för PC, något som bara är positivt. Det märks att Canonical hämtat inspiration från de andra plattformarna och tagit det bästa som konkurrenterna har att erbjuda, men även lagt till ett par finesser och funktioner som de verkar vara ganska ensamma om att erbjuda i dagsläget.

Ubuntu for phones

”Designed to make all your phone content easier to access and your apps more immersive – every edge has a specific purpose, making all your apps, content and controls instantly accessible”

Svep och du skall finna

Ubuntu for phones ska vara gjort för att visa de populäraste apparna, sökresultat och annan information snabbt och smidigt. Genom att svepa fingret över skärmen i olika riktningar kommer de senaste apparna upp i en meny, eller så visas speciella knappar för appen du använder. Det är inte helt enkelt att förklara i ord, men låter som ett intressant koncept.

Har redan en del bra appar

Nu vet vi ju alla att en plattform aldrig är bättre än sina appar. Trots att det dröjer innan Ubuntu for Phones släpps så verkar det redan finnas en hel del appar till plattformen. Twitter, Facebook, Spotify, Skype, Gmail och Google Maps är bara några exempel, fler lär tillkomma.

Ubuntu for Phones väntas lanseras till telefonen Galaxy Nexus ganska snart och under 2014 ska en Ubuntu-telefon släppas, detta enligt obekräftade rykten.


Källa: Ubuntu.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼