Så bra siade vi om teknikåret 2012

jan
3

För ett år sedan summerade vi teknikåret 2011 och avslutade med att spekulera lite om vad vi trodde skulle hända på tekniksidan under 2012. Även om vi inte hade rätt om allt och listade ett par självklarheter så vill jag ändå påstå att vi på det stora hela inte var så fel ute. Kommer du inte ihåg vad vi skrev kan du läsa slutet på denna artikel.

Apple släpper iPad 3 och iPhone 5

iPhone 5

Att Apple skulle släppa en iPad 3 och en iPhone 5 var mer eller mindre givet och det skedde också. Vad vi däremot inte hade gissat var att iPad 3 skulle få namnet the new iPad och att de skulle släppa ännu en version av den under samma år. Vi hade heller inte gissat att det faktiskt skulle bli en iPad mini.

Vi trodde även av den beryktade Apple-TVn skulle offentliggöras, men tji fick vi. Om en sådan TV är på väg så är den fortfarande hemlig. Vi hoppas såklart att den offentliggörs detta år istället.

Nästa generations Playstation och Xbox presenteras

Vi sa att uppföljarna till Xbox och Playstation skulle släppas först 2013, något som mycket väl kan komma att stämma. Men vi gissade även att de skulle presenteras under 2012, något som inte inträffade. Vi längtar väldigt mycket efter nästa konsolgeneration nu, vad är det som tar sådan tid?

Patentstriderna avgörs

Android mot Oracle

2012 kantades av ett antal patentstrider, de största var mellan Samsung och Apple samt Google och Oracle. Vi gissade att dessa skulle avgöras under förra året och både Apple och Google gick vinnande ur sina strider. Men patentkrigen har inte upphört för det, vi får nog tyvärr acceptera att de blivit vardag i teknikbranschen.

Google släpper en Nexustablet

Nexus 7

Vi sa bara kanske, men hoppades få se en Nexusplatta förra sommaren. Och fram kom Nexus 7, en oerhört prisvärd Androidplatta. Men att Google även skulle trolla fram en Nexus 10 hade vi inte vågat hoppas på. Om den nu bara ville komma till Sverige…

Detta var i stora drag vad vi trodde att 2012 skulle bjuda på och ni får allt medge att vi ändå var ganska nära. Självklart fanns det mycket som pekade på att ett par av dessa saker skulle inträffa, men vi vet även att man måste ta obekräftade rykten på internet för vad de är. Vad tror ni kommer hända under 2013?


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼