Tre prisvärda juklappar till den teknikintresserade

dec
7

Tekniska julklappar och presenter har en tendens att komma med höga prislappar. Att lägga ut 6000 kronor på en tablet eller telefon kan vara svårmotiverat, även om personen verkligen vill ha just den prylen. Vi har därför satt ihop en liten lista med tips på tre produkter som inte kostar skjortan men ändå kan göra dina klappar till de bästa i tomtesäcken på julaftonskvällen.

Surfplattan Nexus 7

Nexus 7 är en tablet som är utvecklad av Google och Asus. Surfplattan kör den senaste versionen av Android och har en skärm på 7″. Detta gör den till en smidig platta som går att ta med sig i stort sett överallt. Man bjuds på en fyrkärnig processor (Tegra 3), 1 GB RAM, 32 GB lagringsutrymme och den finns i versioner med eller utan 3G.

Det allra bästa med Nexus 7 är dock priset. Modellen med Wifi kostar nämligen inte mer än 2300 kronor, modellen med 3G blir din för 3000 kronor. Man får minst sagt mycket för pengarna om man köper en Nexus 7.

Mobilt internet från Joors

Vad sägs om ett mobilt internet som inte kostar någonting att använda? Det som låter för bra för att bara sant är Joors affärsidé. Joors är ett mobilt bredband som är reklamfinansierat. Istället för att ta ut avgifter för att surfa får användaren 2 GB fri surf varje månad, mot att man någon gång då och då möts av en reklamruta.

Det enda du behöver betala är en startavgift på 349 kronor (som inkluderar kostnaden för ett SIM-kort). Du kan även köpa ett USB-modem som kostar 499 kronor, inklusive startavgift och SIM-kort.

Androidtelefonen Blade III från ZTE

Vintern 2010 slog den i Sverige då okända telefontillverkaren ZTE till med en stor succé när de släppte sin oerhört prisvärda Androidtelefon Blade. Telefonen kostade som mest 1700 kronor, men var ändå i mångt och mycket i klass med telefoner som såldes för 3000 kronor. Man fick med andra ord väldigt mycket för pengarna.

Nu har ZTE släppt sin tredje Blade-modell, den heter kort och gott Blade III. Den kommer nog inte bli den storsäljare som första Blade blev, men även Blade III är en trevlig telefon som ger användaren ganska mycket för pengarna. Blade III har en skärm på 4″, en processor på 1 GHz, 512 MB RAM och 4 GB lagring. Detta behöver man bara betala runt 1300 kronor för.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼