Hypelines guide till julklappstelefonerna 2012

dec
4

Nu när julen står för dörren och föräldrar tjatar om önskelistor från tonåringarna börjar julklappsstressen så sakteliga glida in. Om någon i din närhet önskar sig en telefon, men inte vet vilken, eller om du vill överraska någon med en smartphone är det en redig djungel om man inte är påläst. Det finns telefoner från en stor mängd tillverkare, vissa med Android, andra med Windows Phone eller iOS. En smartphone kan kosta allt från 1000 till 7000 kronor, så det gäller att veta vad man är ute efter.

För att hjälpa er genom denna smartphoneröra har vi satt ihop en lista med ett antal telefoner från olika tillverkare som vi tror och hoppas kan passa de flesta där ute. Självklart finns det många bra modeller som vi inte listar, men vi hoppas i alla fall att detta kan vara en bra grund att stå på i valet och kvalet ute i den smockfulla elektronikbutiken.

Android

Android är ett operativsystem för smartphones och tablets som utvecklas av Google. Det lanserades 2009 och har de senaste åren vuxit rejält. Android är just nu det marknadsdominerande operativsystemet för telefoner och finns i smartphones från Samsung, HTC, Sony, LG, Huawei, ZTE, Asus med flera. En Androidtelefon kan kosta från allt mellan 1000 kronor och 7000 kronor beroende på tillverkare och modell.

LG Nexus 4

Prisvärda Nexus 4 är utvecklad av Google och LG och tillhör Googles Nexus-serie. Den är snygg, snabb och garanterad att få de senaste uppdateringarna ett bra tag framöver. Du slipper tillverkarskal och får den där rena, underbara Androidupplevelsen.
Nexus 4 kostar cirka 4500 kronor.

Samsung Galaxy S III

Samsungs telefon Galaxy S III släpptes i maj och har sålts i över 30 miljoner exemplar. Den har ett par funktioner som ingen annan tillverkare erbjuder, allt serverat i ett snyggt skal som känns hållbart. Finns även i en version med stöd för 4G.
Galaxy S III kostar ungefär 4200 kronor.

HTC One X

HTCs värstingtelefon 2012 heter One X. Den har slagorden ”Amazing camera, authentic sound” och det uppfyller den. Kameran är blixtsnabb och tar bra bilder även vid lågt ljus. Telefonen har ett Beats Audio-chip som möjliggör för bättre låtkvalitet, även mp3-filer låter bättre.
HTC One X kostar ungefär 5000 kronor.

Sony Xperia Go

Sony Xperia Go är en vatten- och dammskyddad smartphone, den överlever i situationer där andra telefoner ger upp direkt. Telefonen är liten, smidig och väldigt prisvärd. Vill du ha en telefon som inte tar för mycket plats är Xperia Go ett bra val!
Sony Xperia Go kostar cirka 2200 kronor.

Windows Phone

Microsofts mobila operativsystem hette inledningsvis Windows Mobile, men har nu bytt namn till Windows Phone. Trots att marknadsandelarna just nu är relativt små har Windows Phone många anhängare och flera intressanta telefoner. Nokia har med sin Lumia-serie visat att Windows Phone är snyggt, snabbt och riktigt användarvänligt.

Nokia Lumia 920

Nokia har genom sitt samarbete med Microsoft givit Windows Phone några riktigt fina Lumia-telefoner. Den senaste heter Lumia 920 och visar än en gång att Nokia kan smartphones. Kameran är grym och telefonens hårdvara gör den blixtsnabb, oavsett vad du gör.
Nokia Lumia 920 kostar cirka 5500 kronor.

HTC 8X

HTC 8X är också en riktigt fin Windows Phone-telefon. HTC har satsat hårt på kameran, men även på ljudet. 8X har ett Beats Audio-chip som ska ge ett tydligt definierat ljud, var man än befinner sig. Telefonen kommer i flera häftiga färger.
HTC 8X kostar cirka 4600 kronor.

iOS

Det var Apple som visade konkurrenterna hur en smartphone kan vara när de lanserade sin iPhone för ett antal år sedan. iPhone kör iOS, precis som iPad och det är det operativsystem som förändrat vår syn på smartphones allra mest. App Store är sprängfylld med appar och i många länder är det just iPhone som är den överlägset mest populära telefonen.

iPhone 5

Apples senaste iPhone heter iPhone 5 och har fått en knivskarp skärm på 4″och ett skal av glas och metall som är tunnare än någonsin, men ändå ingjuter en stor kvalitetskänsla. Om du söker efter den bästa iPhonemodellen är det garanterat iPhone 5 du ska ha.
Apple iPhone 5 kostar cirka 6200 kronor.

iPhone 4S

Även om iPhone 4S inte är lika kraftfull som iPhone 5 så är den en riktigt snygg och snabb smartphone. Med en skärm på 3,5″ är den väldigt smidigt att ta med sig, men samtidigt stor nog att arbeta med. Telefonen har såklart den höga kvalitet vi alltid får från Apple.
Apples iPhone 4S kostar ungefär 4800 kronor.

Det finns väldigt många telefonmodeller att välja mellan, detta var såklart bara ett litet urval. Vi tror att alla dessa modeller kommer bli populära under julgranen i år. Hör gärna av dig i kommentarerna om du undrar något eller vill tipsa om en telefonmodell som du tycker att vi har glömt bort. Lycka till i julhandeln!


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼