Vi testar Adblock Plus till Android

dec
2

Hejdå störande reklambanners, nu kan flashannonser och annat störande blockeras även i Androidenheter. Det är den välkända reklamblockeraren till bland annat Firefox och Chorme som nu hittat till Google Play, jag talar såklart om Adblock Plus. Appen är helt gratis och ska kunna blockera reklam på webbsidor i alla enheter när man surfar via Wifi, rootade enheter kan även blockera reklam vi surf via mobil uppkoppling.

Väldigt enkel installation

Att installera Adblock Plus är otroligt enkelt, det är bara att ladda ner appen från Google Play. Efter det ska den vara aktiverad och redo att blockera annonser, i alla fall om du har Android 3.0 eller högre. I annat fall krävs vissa inställningar för att det ska fungera.

Väl igång ser Adblock Plus till att plocka bort störande reklam snabbt och smidigt. Sidor som Aftonbladet och DN blir klart mer rena när annonserna försvinner.

DN utan och med Adblock.

Aftonbladet utan och med Adblock.

Känns välutvecklad och funktionell

Eftersom min telefon inte är rootad har jag inte kunnat testa hur Adblock Plus fungerar på en 3G-uppkoppling, men appens kommentarer vittnar om att detta fungerar precis lika bra som vid Wifi. Den verkar inte sega ner internethastigheten märkbart och den drar heller inte mycket batteri.

Trots att appen släpptes för bara några dagar sedan känns den både välutvecklad och funktionell. Nu stör jag mig sällan så mycket på reklam när jag surfar i telefonen, men Adblock Plus kommer sannolikt få bo kvar i den ändå. Jag kan starkt rekommendera denna app till dig som är Androidanvändare och känner att du gärna skippar reklamen på webben.


Ladda ner Adblock Plus från Google Play.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼