Vad döljer sig i kuben i Curiosity?

nov
25

Ett spel till iOS och Android har fått miljoner användare att slå sönder block för att ta sig djupare och djupare in i den enorma kuben. Det rör sig om spelet Curiosity som går ut på att finna hemligheten som göms i mitten av en gigantisk kub. Vi har ingen aning om vad som finns där och endast den spelare som tar bort det sista blocket som döljer hemligheten kommer få veta vad den är. Trots detta har Curiosity fått stor uppmärksamhet och det är onekligen ett intressant koncept.

Curiosity skiljer sig rejält från de flesta andra multiplayerspelen, detta är på ett sätt ett samarbetsspel, även om det kommer sluta med en enda vinnare. Förutom att knacka sig längre och längre in i kuben ägnar många sig åt att skapa konstverk i kuben genom att slå bort block i olika mönster. Ett kul exempel på hur spelare inte bara gör allt för att nå målet snabbast utan även kan lägga tid på att skapa något fint som andra kan titta på.

Curiosity finns att ladda ner gratis till Android och iOS.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼